CEA

Wat betekent de uitslag van CEA?

Het gebruik van dit antilichaam is slechts een hulpmiddel bij de identificatie en diagnose van een carcinoom dat ontstaat in klierweefsel. Je moet deze uitslag altijd bekijken in de context van andere antilichamen en analyses. De klinische geschiedenis van de patiënt en andere diagnostische tests moeten beoordeeld worden door een beëdigd behandelaar.

Tumormarkers zijn stoffen, meestal eiwitten, die uw lichaam maakt als reactie op kanker of die door de kanker zelf gemaakt worden. We kunnen tumormarkers meten in uw bloed, urine, hersenvocht of weefselmateriaal.

Sommige tumormarkers horen bij één soort kanker, andere komen voor bij meerdere soorten. Deze stoffen bewijzen niet dat er een tumor zit: we vinden ze ook bij andere ziektes en zelfs bij gezonde mensen. De uitslag alleen zegt dus niet alles. Tumormarkers kunnen ons helpen een diagnose te stellen, maar alleen in combinatie met ander onderzoek.

De stoffen zeggen een ziekenhuis vooral veel over het verloop van uw ziekte.

Op deze site leest u welke tumormarkers bij de verschillende soorten kankers bepaald kunnen worden.
http://www.avl.nl/diagnostiek/tumormarkers/

U gaat akkoord met het verzenden van de resultaten naar Bloedwaardentest en accepteert de mogelijkheid dat geestelijk belastende resultaten kunnen worden gevonden.

Wij kunnen slechts de testen uitvoeren en u de gemeten waarden doorgeven, voor verdere interpretatie van deze testen dient u zich tot een medisch specialist te wenden.

Beschikbare consulten:
-Telefonisch consult HelloDoc

Place comment