Vitamine K2

Wat betekent de uitslag van Vitamine K2?

Vitamine K is een cruciale voedingsstof voor het calciummetabolisme, de gezondheid van de botten, de bloedstolling, de gezondheid van het hart en meer. K2 is de vorm die aanwezig is in dierlijk en gefermenteerd voedsel. Als supplement kan vitamine K2 helpen bij osteoporose, hartaandoeningen, ontstekingen en meer.

Vitamine K2, ook bekend als menachinon, is betrokken bij de bloedstolling, de gezondheid van de botten en de regulatie van sommige cellulaire functies in het menselijk lichaam.

Vitamine K2 is ook belangrijk voor de regulatie van celgroei en het onderhoud van de arteriële wand.

Er zijn twee hoofdtypen vitamine K2: MK-4 en MK-7. Vitamine K2 in de vorm van MK-7 heeft een veel langere halfwaardetijd dan de synthetische K1, wat betekent dat het langer in je systeem blijft. Vitamine K1 is afkomstig van plantaardige bronnen, terwijl dierlijk voedsel en sommige gefermenteerde producten K2 bevatten. Mensen kunnen vitamine K1 gedeeltelijk omzetten in K2 en K2 produceren met behulp van probiotica.

Vitamine K2 heeft een positieve effect op osteoporose, hartziekten, gezondheid van het brein, ontsteking en auto-immuunziekten en het verlagen van risico op kanker.

Bij een lage bloedgehalte van vitamine K2 zal er meer kans zijn in het leven om het bovenstaande ziektebeelden te kunnen ontwikkelen.

Beschikbare consulten:
-Telefonisch consult HelloDoc

Place comment