Roche COVID-19-antistoffentest

Wat betekent de uitslag van Roche COVID-19-antistoffentest?

Deze Roche test meet alleen het N antigeen, dus alleen de antistoffen die je aanmaakt na een doorgemaakte ziekte Covid-19.

Als u de Roche antistoffen test heeft gedaan:
SARS coronavirus-2 (SARS-CoV-2) ECLIA  dan geldt dat deze positief is als de uitslag hoger is dan 1.0.

Bij een positieve uitslag zijn er antilichamen tegen SARS-coV-2 aangetoond wat een doorgemaakte infectie weergeeft.  

Deze test bepaalt antistoffen van de klasse IgG/IgA/IgM tegen het Nucleocapsid (N) Antigeen van SARS-CoV-2.Bij de SARS-Coronavirus test van Roche wordt geen opsplitsing gemaakt en worden alle antistoffen (IgG/IgA en IgM) bij elkaar gemeten en gerapporteerd.

Aangezien antilichamen tegen SARS-CoV-2 op zijn vroegst 10-21 dagen na het ontstaan van de symptomen aantoonbaar zijn, wordt om een actuele besmetting te meten de PCR test aanbevolen voor een vroege diagnose. PCR staat voor Polymerase Chain Reaction, deze test kijkt direct naar de aanwezigheid van genetisch materiaal van het SARS-CoV-2  virus.

Het is niet bekend hoeveel antistoffen nodig zijn om een bescherming te bieden tegen het virus, noch hoe lang deze antistoffen bescherming bieden. Er is dus geen zekerheid dat de aanwezigheid van antistoffen betekent dat iemand beschermd is bij een tweede besmetting.

De uitslag van deze test zegt niets over of iemand  al dan niet besmettelijk is. Het ontwikkelen van antistoffen gaat niet gepaard met een vermindering van de virale lading die middels de PCR of antigentest gemeten wordt.

Voor actuele informatie over uitslagen en immuniteit zie:
https://info.bloedwaardentest.nl/coronavirus-testen/toelichting-uitslag-corona-covid-19-laboratoriumtest-op-antistoffen/
https://info.bloedwaardentest.nl/corona-gehad-maar-geen-antistoffen-aangemaakt/
https://info.bloedwaardentest.nl/kun-je-voor-een-tweede-keer-corona-krijgen/

Als u positief getest bent en u wilt weten of u de langdurige IgG antistoffen heeft aangemaakt dan kunt u deze test bestellen om te zien of de seroconversie heeft plaatsgevonden:
https://www.bloedwaardentest.nl/covid-19-igg-antistoffen-abbott.html

Hier leest u wat seroconversie is:
https://info.bloedwaardentest.nl/coronavirus-testen/seroconversie-covid-19-antistoffentest/

Beschikbare consulten:
-Telefonisch consult HelloDoc

Place comment