Hoe lees ik de uitslag van lab Stein?

Het Analyserapport is als volgt opgebouwd:

Eerst volgt je resultaat met daar achter de eenheid waarin het gemeten is.

Daarna volgen de referentiewaarden (normaalwaarden) voor een gezond persoon van jouw geslacht en leeftijd. Het teken < betekent dat de uitslag goed is als deze lager is dan de aangegeven referentiewaarden. Ook kan het zijn dat je twee referentiewaarden ziet. Als je uitslag daartussen valt is de uitslag goed.

> betekent groter dan

< betekent kleiner dan

Bij een extreem lage of hoge uitslag van een bepaling, waarvoor direct medisch handelen wenselijk is, wordt er contact met je opgenomen voor overleg voordat de uitslag wordt verstuurd. Overige afwijkende waarden worden aangegeven een pijltje omhoog ↑ voor een hoge waarde of een pijltje omlaag ↓ voor een lage waarde.

null


Een urine- en/of bloedonderzoek blijft een moment opname, soms is het verstandig om de testen, die voor verbetering vatbaar zijn, na een maand te herhalen. Je kunt deze ook los bestellen of overleggen met je huisarts.

Je kunt alleen uitslagen vergelijken als je dezelfde eenheid hanteert. Bij evt. hulp voor het omrekenen kun je altijd contact met ons opnemen. 

Bij medische klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Extra testen zonder opnieuw bloed af te laten nemen?

Je kunt nog extra testen laten doen zonder opnieuw bloed af te nemen. 

Jouw bloed wordt 5 werkdagen na ontvangst op ons lab geconserveerd voor nabepalingen. 

Het laboratorium

Medische Laboratoria Dr. Stein & Collegae

Is in 1998 opgericht. De activiteiten richten zich op de klinische chemie in de breedste zin van het woord. Hieronder vallen o.a. het analyseren van lichaamsvloeistoffen (o.a. bloed), haar en weefsels. ''Medische Laboratoria Dr. Stein", in de volksmond Lab Stein, heeft een uitstekende reputatie binnen de Nederlandse gezondheidszorg en aanpalende vakgebieden. Het Duitse laboratorium behoort met meer dan 20 medische specialisten (laboratoriumartsen), chemici, biologen, artsen-microbiologie etc. en 600 medewerkers tot 1 van de 3 grootste medische laboratoria in Europa. Zij voeren jaarlijks meer dan 5 miljoen testen uit.

"state of the art"

Het laboratorium bezit de meest geavanceerde apparatuur op laboratoriumgebied en is ISO 17025 en ISO/IEC 15189:2007 geaccrediteerd. Het Medisch Laboratorium Dr. Stein + Kollegen vormt onderdeel van de Limbach-group waarbij meer dan dertig Duitse en tientallen Europese medische laboratoria zijn aangesloten.

Negentig (90) % van de Nederlandse niet-curatieve gezondheidszorg is inzender bij Stein.

Hieronder vallen nagenoeg alle nationale en regionale Arbodiensten, alle sportbonden/federaties, 12 algemene ziekenhuizen, 4 universiteiten en vele private klinieken en particuliere artsen.  Ook neemt lab Stein 70% van alle onderzoeken vanuit verzekeringsmaatschappijen voor haar rekening.